Rusija na meti Zapadnih medija: Evo za šta sad optužuju Putina

Autor: sputniknews.com

Svet

05.04.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki časopis "Tajm" posvetio je novu naslovnicu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Baš se "nasekirao": Vladimir Putin

Na njoj je prikazan čovek koji liči na Putina i koji stoji oslanjajući se rukama na globus. Pri tome su na površini planete razbacani beli pokazivači sa crvenim zvezdama.

- Novi tajni plan Rusije. Vladimir Putin želi da raširi svoj uticaj ne samo na izbore - navodi se u zaglavlju naslovne strane. Reč "novi" izdvojen je kurzivom.

Time autor verovatno aludira na priču o "mešanju Rusije" u američke izbore, što nije potvrđeno.

Međutim, novinare "Tajma" nije ubedio zvaničan izveštaj Ministarstva pravde SAD, prema kojem predsednik Donald Tramp i njegov štab nisu bili u dosluhu sa Moskvom, i pripisali su Rusiji "novi tajni plan".

 

 

U propratnom članku se tvrdi da Moskva stvara "svetsku mrežu tirana".

Autor materijala smatra da se Rusija mešala u unutrašnje poslove Sudana, Sirije, Venecuele i drugih država, kako bi se tamo uspostavili "režimi" koje kontroliše Moskva.

Novinar ne pominje uništavanje i katastrofe koje su dovele do vojnih operacija Amerikanaca i njihovih saveznika širom sveta. U članku se, na primer, ništa ne govori o tome da li bombardovanje teritorije Sirije od strane koalicije koju predvode Sjedinjene Američke Države bez odobrenja Ujedinjenih nacija i pozivi na nasilno rušenje legitimnog lidera Bašara el Asada predstavljaju mešanje.

Situacija u Venecueli, gde se opozicioni lider Huan Gvaido proglasio za predsednika uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, prema autoru članka, takođe je primer "ruskog mešanja", jer je Moskva odbila da prizna samoproglašenog "šefa države".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading