(FOTO) FBI GA PRATIO GODINU DANA: Uhapšen Albanac u Americi - hteo da ubija prolaznike, vojna lica, političare...

Autor: Tanjug

Svet

05.04.2019

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanac Fabijan Alameti koji je nameravao da se pridruži Islamskoj državi, a planirao i terorističke napade u SAD uhapšen je u američkoj saveznoj državi Montana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fabijan Alameti

FBI je pratio Alametija od prošle godine kada je na Fejsbuku objavio komentar kojim podržava ID, prenosi AP.

Sa njim je u kontakt stupio jedan doušnik FBI kojem je Alameti ispričao da hoće da se pridruži Islamskoj državi i bori u Iraku i Siriji.

Alameti je rekao i da je želeo da izvede napad na američkom tlu pominjući kao mete kao što su vojni objekat, regrutni centar, vladine zgrade, gej-klubove i sinagogu, navodi En-Bi-Si njuz (NBC).

Kada je čuo za masakr na Novom Zelandu, on je od doušnika zatražio da mu pošalje link za video-snimak, a zatim mu je rekao da će napasti prolaznike kako bi "osvetio krv" onih koji su nastradali u džamiji u Krajstčerču.

Uhapšen je u streljani gde je iznajmio pušku. Izveden je u četvrtak pred sud pod optužbom za ilegalno posedovanje vatrenog oružja. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading