Bitka za Tripoli: General koji želi da nasledi Gadafija naredio marš svojim trupama

Autor: Tanjug

Svet

04.04.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider međunarodno nepriznate administracije u Libiji, Kalifa Haftar, naredio je danas svojim trupama da krenu prema prestonici Tripoliju, koja je pod kontrolom snaga lojalnih premijeru Fajezu Seraju.

Foto: Ilustracija

Kako je preneo Rojters, Haftar je poziv objavio u videu naslovljenom "Operacija oslobađana Tripolija".

Komandant istočnih libijskih snaga lojalnih Haftaru izjavio je ranije danas da su njegove jedinice uspostavile potpunu kontrolu nad gradom Garjanom, oko 100 kilometara južno od prestonice Tripolija.

Libija je od svrgavanja sa vlasti i svirepog ubistva lidera Moamera Gadafija podeljena na međunarodno priznatu vladu u Tripoliju na čelu sa premijerom Serajom i paralelnu administraciju lojalnu Haftaru, za koju se bori Libijska nacionalna armija (LNA), podseća Rojters.

Grad Garjan je bio lojalan vladi u Tripoliju.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je u sredu da je bio u poseti Libiji kako bi sprečio sukob između suparničkih vlasti u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading