Putinova poruka uoći samita Arapske lige: Rusija je spremna da sarađuje sa državama Bliskog istoka i severne Afrike

Autor: Tanjug

Svet

31.03.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija je spremna da nastavi da unapređuje partnerske veze sa državama Bliskog istoka i Severne Afrike", izjavio je ruski lider Vladimir Putin u pozdravnoj poruci učesnicima samita Lige arapskih država.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja, ruski predsednik je primetio da napeta situacija u mnogim državama regiona povećava potrebu organizacije mehanizma višestranog dijaloga i saradnje.

Prema Putinovim rečima, krizne situacije treba regulisati političko-diplomatskim metodama na bazi principa međunarodnog prava i uz strogo poštovanje suvereniteta.

On je naglasio da se to odnosi na Siriju, gde je, zahvaljujući ruskim naporima, nanet odlučni udar po snagama terorista".

 

 

Putin je podsetio na raniju inicijativu Moskve, koja je usmerena na formiranje široke antiterorističke koalicije pod okriljem UN.

- Rusija je spremna da i dalje unapređuje partnerske veze sa državama Bliskog istoka i Severne Afrike u svim pravcima - navodi se u pismu.

Samit Arapske lige održava se u Tunisu 31. marta. Osnovne teme će biti palestinski problem, sirijska kriza, situacija u Libiji i Jemenu, kao i podrška miru i razvoju u Sudanu i spoljna politika Irana.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading