Lavrov Amerikancima: Već smo objasnili šta naši vojnici rade u Karakasu

Autor: Tanjug

Svet

31.03.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Rusko ministarstvo spoljnih poslova već je komentarisalo ovo pitanje - rekao je Lavrov osvrćući se na izjavu Vašingtona povodom dolaska ruskih vojnika u Venecuelu, prenosi TAS.

- Odgovorili smo na telefonski poziv koji sam dobio od državnog sekretara SAD Majkla Pompea sa približno istim, ali uljudnijim apelom. Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, da obezbeđuju održavanje opreme koju smo isporučili u okviru međuvladinog sporazuma koji je ratifikovao parlament Venecuele, koji je u potpunosti u skladu sa venecuelanskim Ustavom - rekao je Lavrov.

List "El Komersio" ranije su izvestile da su Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim trupama i 35 tona tereta stigli u venecuelansku prestonicu Karakas 23. marta. Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Diosdado Kabeljo potvrdio je njihov dolazak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading