(VIDEO) Bolton vrbovao generala da izda Madura: Evo kakav je odgovor dobio

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

29.03.2019

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino tvrdi da mu savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton šalje poruke, u kojima traži od njega da "uradi pravu stvar".

RepublikaFoto: AP/Evan Vucci

- Gospodine Bolton, reći ću vam da radimo pravu stvar. Činiti pravu stvar je raditi ono što je napisano u ustavu... Činiti pravu stvar je poštovati volju naroda - rekao je Padrino obraćajući se putem televizije. 

Rojters, međutim, napominje da za sada nije jasno da li je Padrino mislio na nedavno objavljene poruke na Tviteru Boltona, u kojem je direktno pomenuo Padrina. ​

U Venecueli su 21. januara počeli režirani protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido 23. januara se proglasio za privremenog šefa države.

Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja priznale su Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao "marionetom Sjedinjenih Američkih Država" i optužio SAD da pokušavaju da organizuju puč u Venecueli.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading