Rusi provalili pakleni plan: Francuska i Belgija spremaju provokaciju sa hemijskim oružjem u Siriji

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

29.03.2019

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveštajne službe Francuske i Belgije spremaju provokaciju sa upotrebom hemijskog oružja u Siriji, kako bi optužile Vazdušno-kosmičke snage Rusije za napad na civile, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Agenti dveju zemalja sarađuju sa liderima terorista u Idlibu - dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu odbrane Rusije Viktor Kupčišin.

- Za organizovanje provokacije u naselje Idlib su stigli predstavnici francuskih i belgijskih obaveštajnih službi. Pod njihovim rukovodstvom održan je sastanak sa komandantima terorističkih grupa Hajat Tahrir el Šam i Huras el Din, kao i predstavnicima pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi - rekao je Kupčišin.

On je dodao da je, prema podacima Centra, na ovom sastanku razgovarano o organizaciji insceniranih snimanja koje bi navodno dokazala da Rusija i Sirija koriste otrovne supstance protiv civilnog stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading