Svet bruji o ruskoj vojsci u Venecueli: Moskva tvrdi ovo!

Autor: novosti.rs

Svet

26.03.2019

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojni stručnjaci su doputovali u Venecuelu u strogom skladu sa Ustavom Republike i bilateralnim sporazumom o vojno-tehničkoj saradnji, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Zaharova

- Ruska Federacija razvija saradnju sa Venecuelom u strogom skladu sa Ustavom te države i uz puno poštovanje njenih zakona. Boravak ruskih stručnjaka na teritoriji Venecuele regulisan je sporazumom između Vlade Ruske Federacije i Vlade Venecuele o vojno-tehničkoj saradnji, koji je potpisan u maju 2001. godine i koji su svojevremeno ratifikovale obe države. Nisu potrebna dodatna odobrenja Skupštine Venecuele - saopštila je Zaharova, komentarišući saopštenje generalnog sekretarijata Organizacije američkih država, kojim se osuđuje dolazak dva ruska aviona sa vojnicima i teretom u Venecuelu.

Ona je nazvala političko-pristrasnim saopštenjem generalnog sekretarijata da je dolazak dva ruska aviona sa vojnicima i teretom vojna invazija.


- Nisam iznenađena političko-pristrasnom izjavom generalnog sekretara Organizacije američkih država, u kojoj je Rusija neosnovano optužena za vojnu invaziju na teritoriju Venecuele i kršenje venecuelanskog suvereniteta - navodi se u saopštenju.

Zaharova je izrazila žaljenje što rukovodstvo Organizacije američkih država kratkovido pomaže jačanje "kolonijalnih ambicija" Vašingtona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading