Prokletstvo Putinovih diplomata

Autor:

Svet

24.08.2017

19:39 >> 19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ambasador u Sudanu Mirgajas Širinskij (63) pronađen je mrtav u sredu uveče u svojoj rezidenciji u Kartumu, prestonici te države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ostaje bez ključnih ljudi: Vladimir Putin

Zvanična verzija je da je umro od visokog krvnog pritiska dok je plivao u bazenu svoje kuće, ali su mnogi posumnjali u tu priču s obzirom na to da je on sedmi diplomata šefa Kremlja Vladimira Putina koji je preminuo pod misterioznim okolnostima u poslednjih deset meseci.

Neki od komentara na društvenim mrežama odnosili su se na to da Putinove ljude kao da prati neko prokletstvo, dok su drugi ubeđeni da nije reč ni o kakvim slučajnostima i višoj sili.

Šturo objašnjenje

- Ruski ambasador je preminuo u rezidenciji u Kartumu - glasilo je šturo saopštenje sudanskog ministarstva spoljnih poslova, u kojem nije naveden uzrok smrti.

Tim povodom se oglasila i Moskva, saopštivši da je Širinskij izdahnuo od posledica srčanog udara.

- Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj rezidenciji i u pitanju je bio srčani udar - izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, dodajući da je osoblje ambasade pozvalo hitnu pomoć, ali da ambasador "nije mogao biti spasen".

- Bio je veliki profesionalac. Život je posvetio diplomatiji. Iskreno saučešće njegovoj porodici - rekla je ona.

Razne verzije

Pojedini mediji su istakli da je neverovatno da visoki ruski zvaničnici jedan za drugim padaju kao glineni golubovi.

Oni su podsetili na ostalih šest misterioznih smrti moćnih zvaničnika Rusije, koji su ili ubijeni pod čudnim okolnostima ili pravi uzroci njihovih smrti do dana današnjeg nisu poznati.

Naime, za neke diplomate se tvrdilo da su izdahnuli od "srčanog udara" ili "posle kraće bolesti", a zanimljivo je da su svi, osim jednog, umrli u inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading