(VIDEO) Četnik Vučko osuđen na smrtnu kaznu u Americi: A šta je prava istina o ovom Amerikancu i od kud mu nadimak?

Autor: Republika

Svet

22.03.2019

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Erik Frejn (33), koga su prozvali američki četnik, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca, terorističkih aktivnosti i posedovanja oružja za masovno uništenje.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS Evening News
Četnik Vučko

Frejn se predstavljao kao četnik Vučko, a veliki je fan srpske vojske. On je napade počinio 12. septembra 2014, da bi 48 dana uspešno bežao policijskim poterama. Zanimljivo je da su mu pravac kretanja policajci uspevali da prate tako što je za sobom ostavljao kutije cigareta "drina" i eksploziv.

Frejn je pripadao grupi "Istočni vuk", a bio je fasciniran srpskom vojskom i jedinicom Vukovi s Drine. Često se fotografisao u srpskim uniformama, šajkači s kokardom, ili beretki sa srpskim znamenjima, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

- Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vreme da zapalim buktinju u ljudskim srcima - rekao je on.

On je u aprilu 2017. godine osuđen po svim stavkama optužbe i to na smrt injekcijom. Trenutno se nalazi u zatvoru u Pensilvaniji, gde čeka izvršenje kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading