Savetnik predsednika SAD Bolton: Tramp bi se razočarao ako Kim nastavi sa nuklearnim testovima

Autor: Tanjug

Svet

19.03.2019

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je danas da će novi raketni ili nuklearni test Severne Koreje jako uticati na predsednika SAD Donalda Trumpa, čime je potvrdio raniju izjavu samog Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Bolton

Američki predsednik je, naime, ranije izjavio da bi bio veoma, veoma razočaran ukoliko bi Severna Koreja nastavila raketno ili nuklearno testiranje, preneo je Bolton za Foks biznis, a prenela agencija Jonhap. 

To je bila obaveza koju je severnokorejski lider Kim Džong-un obećao njemu nekoliko puta, rekao je Bolton, te dodao da ako se odluče ponovo na testiranje, to će zaista jako uticati na predsednika.

Postoje spekulacije da bi Pjongjang mogao da se pripremi za novo lansiranje raketa nakon kolapsa samita prošlog meseca između Donalda Trumpa i Kim Džong-una, navela je agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading