(FOTO) Ponovo "rat" na ulicama Pariza: Sukobi s policijom, vatra, kamenice...

Autor: Tanjug

Svet

16.03.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 44 osobe uhapšene su u najnovijim protestima "Žutih prsluka" u Parizu, a prilikom sukoba sa policijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
OPREMLJENI: Francuska policija

Na meti učesnika protesta ponovo su bile luksuzne prodavnice nedaleko od Trijumfalne kapije, a do sukoba s policijom došlo je kada su demonstranti počeli da bacaju dimne bombe i kamenice na policajce na Jelisejskim poljima, kao i da kamenicama gađaju policijska vozila, prenosi AP.

Policija je upotrebila vodene topove kako bi rasterala najagresivnije protestante koji su se nalazili između prodavnica "Kartije" i "Mon Blan", a upotrebljen je i suzavac. 


Demonstranti su palili gume od automobila i razbijali izloge, pre svega luksuznih radnji kao što su "Kenzo" i "Lakost". 
Foto: Tanjug/AP
Demonstranti

Ovo je 18. nedelja kako se održavaju protesti "Žutih prsluka" protiv politike predsednika Emanuela Makrona, a ovog vikenda u glavnom gradu Francuske raspoređeno je više policijskih kordona i zatvoreno je nekoliko ulica na desnoj obali Sene. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristofer Kastaner oglasio se putem Tvitera, na kome je napisao da su učesnici protesta tu da bi izazivali nasilje i pravili haos.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading