(VIDEO) TERORISTA SA NOVOG ZELANDA: U kolima na putu u krvavi pohod odvrnuo pesmu o Karadžiću!

Autor: Republika

Svet

15.03.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski mediji objavili su snimak iz automobila koji je terorista Brenton Tarant emitovao uživo na Fejsbuku u trenutku kada je kretao u krvavi pohod ka džamiji u novozelandskom gradiću Krajstčerču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brendon Tarant

Na šokantnom snimku čuje se izvesna pesma iz 90-ih godina "Karadžiću, vodi Srbe svoje...". Osim toga, napadač je slušao čitav niz stranih pesama.

Zasad nije poznato u kakvoj je eventualnoj vezi ovaj čovek sa Balkanom ili sa srpskom zajednicom i zašto je baš ovu pesmu slušao u automobilu.

Australijski ekstremista Brenton Tarant (28) otvorio je vatru u džamiji Al Nur na Novom Zelandu, u gradu Krajstčerču, a tom prilikom je ubijeno najmanje 40 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Kameru je najverovatnije nosio na šlemu. Kad je sve ispucao, vratio se do kola po još municije. Kada se vratio do džamije, tražio je preživele i pucao u ljude koji su nepomično ležali na zemlji. Video se završava njegovim odlaskom.

Foto: Tanjug/AP

Pre krvavog pira, na Tviteru je postavio manifest u kome objašnjava zašto će krenuti u napad. Sebe opisuje kao običnog belca, muškarca rođenog u Australiji, pripadnika radničke klase iz skromne porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stanojko

15.03.2019 10:27

Na godisnjicu bombardovanja nije slucajno.Za ameriku je u pravu.