MOŽDA ONA DA ODGOVOR: Pronađena i druga crna kutija srušenog Boinga 737

Autor: Tanjug

Svet

11.03.2019

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu gde se srušio avion Boing 737 Etiopijan erlajnsa pronađena je i druga crna kutija, saopštila je danas ta kompanija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spasioci na licu mesta

Prva kutija pronađena je malo ranije, a istražitelji su naveli da je znatno oštećena i da nisu sigurni kakve će podatke moći da "izvuku" iz nje, preneo je AP, pozivajući se na zvaničnike avio kompanije.

Crna kutija trebalo bi da ukaže šta je bio mogući uzrok pada putničkog aviona koji se srušio nekoliko minuta nakon poletanja i u kome je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Ova teška nesreća podigla je pitanje bezbednosti Boinga 737 MAX 8, novog modela poznate kompanije, budući da se isti model aviona srušio u oktobru u Indioneziji

Deonice kompanije u ponedeljak su pale na berzama za više od devet odsto. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Delovi aviona razbacani po zemlji

Stručnjaci smatraju da postoji nekoliko razloga zbog kojih je moglo da dođe do nesreće, kao što su problemi sa motorima, greška pilota, sabotaža ili sudar sa pticama. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading