Kim dolazi Putinu na noge: Lider Severne Koreje uskoro u Rusiji

Autor: Tanjug

Svet

07.03.2019

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un uskoro će otputovati u Rusiju kako bi se sastao sa Vladimirom Putinom, objavljeno je u saopštenju pres sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova od 4. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

- Već sam rekao da je ta poseta u agendi. Nadamo se da ćemo uskoro odrediti tačan datum i mesto - rekao je Peskov.

Ova vest objavljena je svega četiri dana nakon što je naglo okončan neuspešni drugi samit o denuklearizaciji Severne Koreje između Kima i njegovog američkog kolege Donalda Trampa u Vijetnamu.

Kolaps samita ismejan je na ruskoj državnoj televiziji, a Putin sada gleda da ugrabi priliku i pojača svoj uticaj na Severnu Koreju, piše "Trampet".

 

 

Činjenica da će se predstojeća poseta održati negde u Rusiji, umesto u neutralnoj trećoj zemlji kao što je bio slučaj sa samitom sa Sjedinjenim Državama, takođe govori da Kim možda želi bliže odnose sa Putinom, kao sa kineskim liderom Sijem Đinpingom.

Otkako je postao lider Severne Koreje 2011, Kim je prvi put otišao u inostranu posetu u Peking u martu 2018, gde se susreo sa Sijem. Od tada je Kim još tri puta išao u Kinu na razgovore sa kineskim predsednikom, i to u maju i junu 2018. i januaru 2019.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading