ODVRATNO! U vrtiću terali decu da jedu testeninu sa crvima: Vlasnica supruga moćnog političara

Autor: index.hr

Svet

07.03.2019

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revoltirani roditelji požalili su se novinarima da hrana koju deca dobijaju u školi ni inače nije odgovarajućeg kvaliteta, a neki su tvrdili da su im se deca nakon dolaska kući žalila na bolove u stomaku i da su povraćala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U ponedeljak su u riječkoj osnovnoj školi Dolac deci poslužili testeninu s crvima za ručak, a firma koja je dostavila hranu s crvima zove se Blato 1902 d.d.

Jedna od najvećih deoničarki firme je Željka Bačić, supruga HDZ-ovog poslanika Branka Bačića.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Primorsko-goranske županije utvrdio je da su u hrani bile larve kuhinjskog moljca, a škola se u saopštenju izvinila roditeljima i pokrenula postupak raskida ugovora s dobavljačem, odnosno s firmom Blato 1902.

Korčulanska firma Blato 1902 d.d. dobila je posao dostave hrane u više riječkih osnovnih škola temeljem Zakona o javnoj nabavci prema kojem prednost ima ponuđač s najjeftinijom ponudom. Time se bave, kako kaže direktorka firme Marina Kapor, već trideset godina, otkad postoji Zakon o javnoj nabavci.

HDZ-ov Branko Bačić bio je jedan od vodećih ljudi firme od njene privatizacije. Pre odlaska u Zagreb, od 1993. do 1997. bio je član Upravnog odbora, a od 1997. do 2003. predsednik Nadzornog odbora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading