Sergej Lavrov: Nemamo vremena ni volje za arogantne opaske SAD

Autor: Tanjug

Svet

06.03.2019

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjave iz Vašingtona da bi sankcije mogle biti uvedene svim pristalicama predsednika Venecuele Nicolasa Madura su arogantne i nezakonite", rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Mi nemamo ni vremena ni volje da, iskreno kažem, komentarišemo sve arogantne i nezakonite opaske iz Vašingtona - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdalom bin Zaidom el Nahajanom.

Lavrov je naveo da je "ovo još jedan dokaz da američka diplomatija brzo gubi osećaj i sposobnost da koristi diplomatske instrumente i prelazi na jezik koji nikada nije bio karakterističan za diplomatiju", prenosi TAS S.

 

 

Ruski ministar izrazio je nadu da ovakve poteze Sjedinjenih Država neće slediti u i druge države.

Ranije danas, savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton upozorio je strane finansijske institucije da će se suociti sa sankcijama ako obavljaju transakcije u korist Madura i njegove vlade, navodi agencija.

Bolton je naglasio i da SAD razmatraju uvođenje novih sankcija Venecueli s ciljem da se izvrši pritisak na vladu predsednika Nikolasa Madura.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading