Madurov 9. mart: Predsednik Venecuele pozvao na masovne antiimperijalističke proteste

Autor: Tanjug

Svet

05.03.2019

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je večeras da će pobediti "zaluđenu manjinu" koja želi da destabilizuje državu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

Tokom ceremonije povodom šeste godišnjice smrti bivšeg predsednika Venecuele Uga Čaveza, Maduro je pozvao sve njegove pristalice da se pridruže velikim "antiimperijalističkim" demonstracijama, koje će se održati uporedo sa opozicionim protestom 9. marta, prenosi Rojters.

Lider opozicije i samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido izjavio je ranije da pregovora sa sa sindikatima kako bi štrajkovima paralizovali javni sektor.

- Momenat je došao i naš poziv i zahtev svim zaposlenima u javnom sektoru je da ovaj štrajk počne - rekao je Gvaido, ne navodeći kada bi štrajk trebalo da počne.

On je istakao da je štrajk predlog radnika javnog sektora, koji više "ne žele da sarađuju sa režimom".

Kako navodi agencija, time će se povećati pritisak na već oslabljenog Madura.

Štrajkovi bi, po oceni agencije, trebalo da imaju koristi od nove energije koju je opozicija dobila Gvaidovim povratkom u Venecuelu.

Samoproglašeni predsednik sleteo je u ponedeljak na aerodrom u Karakasu, a prošao je bez problema, iako se palšio da će ga neko uhapsiti.

Obraćajući se na skupu kome je prisustvovao posle sletanja, Gvaido je rekao: "Neko nije ispratio naređenje".

Gvaido je pozao i državne zvaničnike da se odreknu vlade i obećao je amnestije onima koji to urade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading