Poslednja opomena Orbanu: Ili izvinjenje, ili Fides leti

Autor: Tanjug

Svet

05.03.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajuća partija Mađarske, Fides, mogla bi da bude izbačena iz Evropske narodne partije (EPP) ukoliko se njen lider i premijer Mađarske ne izvini zbog kritikovanja Evropske unije, izjavio je lider poslaničke grupe EPP Manfred Veber.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Između ostalog, zatraženo je da Orban odmah prestane sa kampanjom protiv Brisela, prenosi Rojters.

- Viktor Orban i Fides su ponovo prešli sve ''crvene linije''. Sve opcije su na talonu, a pogotovu izbacivanje i nastavak naše budućnosti bez Fidesa - rekao je Veber, koji je i kandidat EPP za predsednika Evropske komisije.

Evropska narodna partija je najveća transnacionalna evropska politička stranka, najveća je stranka u Evropskom parlamentu i okuplja hrišćansko-demokratske i konzervativne stranke iz Evropske unije.

Mađarski premijer Viktor Orban je nazvao "korisnim idiotima" one koje zahtevaju izbacivanje njegove stranke Fides iz redova EPP u Evropskom parlamentu, te, kako navodi, oni služe interesima neistomišljenika iz redova levog centra, navodi MIA.


Orban je godinama identifikovan svojom antimigrantskom retorikom. Poslednjih nedelja razljutio je mnoge u EPP kampanjom vladinih reklama koje optužuju čelnike Evropske unije za promovisanje masovne migracije. U njima su prikazani predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, njegov kolega iz EPP-a i mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš, naveo je AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading