NAPAD U BARSELONI: Stravična istina o ubistvu 15. žrtve

Autor: blic.rs

Svet

22.08.2017

13:38 >> 12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri dana nakon napada u Barseloni, španska policija uspela je da složi kockice i otkrije kompletnu terorističku ćeliju koja je ubila 14 ljudi na La Rambli. Juče je identifikovana i 15. žrtva krvavog pokolja čije je telo pronađeno izbodeno u automobilu. Njega je ubio lično Junes Abujakub (22), terorista kojeg je španska policija ubila juče u Subiratsu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Evo ko je 15. žrtva terora u Barseloni

Reč je o 34-godišnjem Špancu Pou Perezu na kojeg je terorista naleteo dok je bežao sa La Ramble.

Abujakub je, nakon što se kombijem zaleteo u grupu turista, iskoristio paniku koja je nastala da sa mesta masakra pobegne peške. Otišao je u pravcu pijace, gde je sreo Pereza u trenutku dok je on parkirao svoj automobil marke "ford fokus". Abujakub ga je izboo nožem, a potom ukrao njegov automobil da bi njime mogao da pobegne van grada.

Posle gaženja na La Rambli, policija je blokirala većunu okolnih ulica i postavila patrole u dugoj ulici Diagonal, koja prolazi gradom, kada je naišao "ford". Policajci su nameravali da zaustave "ford", ali je on projurio pored njih, povredivši jednog policajca, dok je drugi pucao u pravcu automobila.

Ukradeni automobil pronađen je 45 minuta kasnije 10 kilometara dalje od Barselone u mestu Sant Just Desvern. U vozilu je, između sedišta pronađeno izbodeno Perezovo telo. Izvučeno je iz automobila tek dva sata kasnije, nakon što je policija utvrdila da u automobilu nema eksploziva.

Španski mediji objavili su da se Perez, koji se upravo uselio u novi stan sa svojom devojkom, javio roditeljima posle napada na Rambli da je dobro i da je na sigurnom. Nekoliko minuta nakon tog razgovora na njega je našao ubica sa La Ramble.

Inače, Perez je bio diplomirani inženjer elektrotehnike. Živeo je u obliženjem gradiću Vilafranka, a u Barselonu je dolazio na posao. Kao i svakoga dana, tog kobnog dana Perez se parkirao pored pijace jer je na tom mestu parking besplatan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading