Okršaj "teškaša" svetske diplomatije! Lavrov Pompeu: Mešate se u unutrašnje stvari Venecuele

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.03.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je s američkim kolegom Majkom Pompeom o situaciji u Venecueli, kao i o mogućnosti da se organizuju bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

Telefonski razgovor je, kako je navedeno, održan na inicijativu SAD.

- Sergej Lavrov je osudio američke pretnje na račun zakonitog rukovodstva Venecuele, jer je to neprikriveno mešanje u unutrašnje poslove suverene države i najgrublje narušavanje međunarodnog prava - navedeno je u saopštenju. 

Lavrov je naglasio da podstrekivanje i destruktivno spoljno mešanje "pod licemernim izgovorom ukazivanja humanitarne pomoći" nemaju ničeg zajedničkog s demokratskim procesom.

- Povodom predloga Vašingtona da se održe bilateralne konsultacije o venecuelanskoj tematici ukazano je da smo mi na to spremni, ali da je neophodno neposredno se rukovoditi principima Povelje Ujedinjenih nacija, jer samo Venecuelanci imaju pravo da određuju svoju budućnost - saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da su se tokom razgovora o drugim međunarodnim pitanjima Lavrov i Pompeo dogovorili da se nastave kontakti na nivou eksperata o Siriji, Avganistanu i Korejskom poluostrvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading