Lavrov: Slični pristupi Moskve i Vatikana prema krizama

Autor: Tanjug

Svet

22.08.2017

10:42 >> 10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva i Vatikan imaju slične pristupe za rešavanje kriza i borbu protiv terorizma, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prilikom susreta sa vatikanskom državnim sekretarom, kardinalom Pjetrom Parolinom.

RepublikaFoto: Tanjug
Lavrov zadovoljan napretkom u odnosima sa Vatikanom

- Drago mi je što smo održali ovaj sastanak koji pruža dobru priliku za nastavak dijaloga koji smo započeli u Vatikanu u decembru prošle godine. Zadovoljni smo napretkom u našem dijalogu. Naši stavovi po pitanju rešavanja krize, borbi protiv terorizma i olakšavanja dijaloga među civilizacijama su slični - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da napreduje i međuverski dijalog, što je istorijski iskorak koji se desio na sastanku pape i partijarha Moskve i cele Rusije u februaru 2016. godine.

Šef ruske diplomatije istakao je i da Moskva planira više zajedničkih projekata sa Vatikanom koji se odnose na kulturu i kulturno nasleđe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading