Kim i Donald prave sprdnju: Evo šta se desilo na kraju pregovora

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.02.2019

19:07 >> 19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja je tražila od SAD samo delimično ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje svog nuklearnog postrojenja Jongbjon, izjavio je danas severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho. Kako kaže, razlog iznenadnog prekida samita između lidera SAD i Severne Koreje je što je Vašington od Pjongjanga zatražio da napravi još jedan korak više ka nuklearnom razoružanju, prenosi agencija AP.

RepublikaFoto: twitter.com/scottsloan

Dvojnici parodičari Kima i Donalda

Samit propao zbog dodatnih zahteva SAD

-Severna Koreja je iznela realističan predlog na samitu između severnokorejskog lidera Kim DŽong Una i predsednika SAD Donald Trampa, ali je Vašington insistirao da Pjongjang napravi još jedan korak više od zatvaranja nuklearnog postrojenja Jongbjon- izjavio je severnokorejski ministar.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Pjongjang ponudio trajno demontiranje celokopne proizvodnje nuklearnog materijala, uključujući plutonijuma i urana, prenosi agencija Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Kim Džong Un

Severna Koreja je, prema njegovim rečima, zatražila od Vašingtona delimično, a ne potpuno ukidanje sankcija, što je u suprotnosti sa ranijom tvrdnjom Trampa.

Naime, predsednik SAD je ranije danas rekao da sporazum nije postignut zbog zahteva Severne Koreje da se, u zamenu za denuklearizaciju, u potpunosti ukinu američke sankcije.

Drugi samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una završen je danas u Hanoju bez dogovora, saopštila je Bela kuća.

RepublikaFoto: twitter

Foto: Donald Tramp

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading