Pamela moli: Putine, POMOZI!

Autor: Tanjug

Svet

25.02.2019

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pamela Anderson

Andersonova, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom, prenosi Tas s. U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobadjanje.

- Pišem vam u vezi sa 11 orki i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veličanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku - napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading