Majk Pens u Bogoti objavljue američki plan za Venecuelu

Autor: Tanjug

Svet

24.02.2019

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki potpredsednik Majkl Pens objaviće danas "konkretne korake" i "jasne akcije" u vezi s krizom u Venecueli kada se u Bogoti bude sastao sa regionalnim liderima. To je najavio neimenovani zvaničnik američke adminstracije koji nije želeo da iznese detalje novih mera, prenela je agencija Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pens

Pens će govoriti na skupu regionalnih lidera "Grupe iz Lime", a pre toga planirano je njegov sastanak s vođom venecuelanske opozicije Huanom Gvaidom.

- Ono što se juče dogodilo neće nas odvratiti da humanitarnu pomoć dopremimo Veneculi. Potpredsednik (Pens) će objaviti konkretne korake. Možete da očekujete da sutra objavi jasne akcije kada bude govorio na sastanku Grupe iz Lime - naveo je neimenovani zvaničnik.

Na pitanje da li će SAD obezbediti vojnu silu, ako to Gvaido bude tražio, zvaničnik je odgovorio da će Pens saslušati njegove sugestije i preneti ih američkom predsedniku Donaldu Trampu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading