Mejeva: Glasanje o sporazumu o Bregzitu do 12. marta

Autor: Tanjug

Svet

24.02.2019

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska premijerka Tereza Mej objavila je danas da odlaže glasanje o sporazumu o Bregzitu u parlamentu, navodeći da će se to dogoditi do 12. marta, nešto više od dve nedelje pre predviđenog napuštanja EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Ova odluka bi mogla da izazove dodatni razdor u njenom kabinetu, konstatuje AP.

Mejova je novinarima u Šarm-el-Šeik, gde se održava samit EU i Arapske lige, posle razgovora s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom rekla da će njen pregovarački tim u utorak ponovo biti u Briselu.


Britanska premijerka je navela da se stoga neće naredne nedelje glasati u parlamentu, ali je naglasila da će se to dogoditi do 12. marta.

Neimenovani zvaničnik EU je rekao da "nije bilo tenzija" između Mej i Tuska tokom njihovog polučasovnog sastanka.

Tereza Mej je navela i da su London i Brisel u pregovorima o Bregzitu postigli napredak, tako da je i dalje moguće da Britanija, uz sporazum, napusti Evropsku uniju 29. marta, kako je i bilo planirano.


- I dalje je na dohvat ruke mogućnost napuštanja EU 29. marta, uz postizanje sporazuma - kazala je britanska premijerka.

Ona je rekla da su britanski pregovarači imali "dobar napredak i konstruktivne razgovore" sa EU. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading