Vašington obećao Bagdadu: Povlačimo se iz Sirije do 1. aprila!

Autor: sputniknews.com

Svet

19.02.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington je uverio Bagdad da će povlačenje američkih snaga iz Sirije biti gotovo nakon završetka operacije u području Istočnog Eufrata, ali ne nakon 1. aprila, rekao je Sputnjiku savetnik premijera Iraka Abdulkarim Hašim Mostafa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Najkasnije do 1. aprila će se povući američka vojska iz Sirije. Sve treba da bude urađeno do tada. To su nam rekle SAD. Čim se njihova operacija u istočnom Eufratu i Banguzu završi, oni će početi da se povlače - izjavio je Mustafa na marginama bliskoistočke konferencije koju je organizovao međunarodni diskusioni klub "Valdaj".    

On je dodao da su se Bagdad i Vašington dogovorili da se američka vojska povuče preko teritorije Iraka.

Predsednik SAD je sredinom decembra prošle godine saopštio da je DAEŠ u Siriji pobeđen i naveo da je to bio jedini razlog boravka američkih vojnika u toj zemlji. 

Kasnije je portparolka Bele kuće Sara Senders saopštila da su SAD počele da povlače vojsku iz Sirije, ali da pobeda nad DAEŠ-om ne znači kraj postojanja međunarodne antiterorističke koalicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading