Američki senator Rubio preti Maduru: Počinićete zločin protiv čovečnosti ako...

Autor: Tanjug

Svet

17.02.2019

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki senator Marko Rubio upozorio je danas vojnike Venecuele će počiniti "zločin protiv čovečnosti" ukoliko spreče da se njihovoj zemlji dostavi američka humanitarna pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Senator Rubio

Američka vojska dopremila je više tona humanitarne pomoći u kolumbijski grad Kukuta na granici sa Venecuelom, koju bi trebalo da distribuiraju pristalice opozicionog lidera Huana Gvaida koga su SAD priznale za privremenog predsednika.

Rubio, republikanski senator sa Floride, obišao je danas Kukutu, gde je rekao da će vojnici koji sprečavaju dostavu pomoći provesti "ostatak života krijući se od pravde", prenosi AP.

Prethodne isporuke pomoći dopremljene su komercijalnim letovima. 

Današnja isporuka obuhvata 180 tona pomoći u hrani, sredstvima za higijenu i drugoj robi namenjenoj za više od 25.000 ljudi.

Aktuelni predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbija američku pomoć i pomoću vojske sprečava njeno dopremanje u Venecuelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cetnik

20.02.2019 17:10

U sick scums u kill milions