Rusija: Pridržavaćemo se moratorijuma na rakete srednjeg i kratkog dometa

Autor: Tanjug

Svet

16.02.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija će se pridržavati svog moratorijuma na proizvodnju i razmeštanje raketa srednjeg i kratkog dometa", izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Sergej Rbjakov

- Na SAD je da odluče šta će činiti dalje, pošto će bezbednost SAD i Evropi biti u opasnosti usled dejstava takve vrste. Rusija će se zadržati u okvirima svog jednostranog moratorijuma - rekao je Rjabkov.

Predsednik SAD Donald Tramp je ranije saopštio da Vašington 2. februara započinje proceduru istupanja iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

 

 

Američki državni sekretar Majk Pompeo je izjavio da će, ukoliko se Rusija ne bude vratila potpunom poštovanju Sporazuma u roku od šest meseci, on biti raskinut.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 2. februara saopštio da će Rusija na potez SAD odgovoriti istom merom, odnosno da obustavlja svoje učešće u Sporazumu.

Putin je naveo da se Rusija neće upuštati u trku u naoružanju i dodao da svi predlozi Moskve o razoružavanju ostaju otvoreni, ali je zatražio da Rusija ne inicira nikakve pregovore o tom problemu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading