Uprkos svemu i svima: Tramp proglasio vanredno stanje u SAD!

Autor: Tanjug

Svet

15.02.2019

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp je proglasio vanredno stanje na nacionalnom nivou rekavši da treba da iskoristi vanredna ovlasćenja da bi zaštitio naciju od dilera droge i ilegalnih imigranata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Portparolka za štampu Bele kuće Sara Hakabi Sanders objavila je na Tviteru fotografiju Trampa kako potpisuje deklaraciju u trenucima neposredno pre njegove konferencije za novinare, preneo je AP.

Tramp je izneo tvrđu da postoji užasna zloupotreba žena koje se krijumčare preko američko-meksičke granice.

On je, takođe, rekao da će zid biti potreban za borbu protiv narko kartela kao deo "virtuelne invazije" iz Meksika.

Rojters je pozivajući se na visokog zvaničnika Bele kuće javio da je Trampova administracija identifikovala oko osam milijardi dolara u vladinim fondovima koje bi Tramp mogao uzeti za izgradnju pograničnog zida između SAD i Meksika.

Potpisivanje dokumenta o proglašenju vanrednog stanja, Trampu omogućava zaobilaženje Kongresa SAD, koji je odobrio daleko manju svotu novca za izgradnju zida. Naime, Kongres se usprotivio jednostranoj odluci američkog predsednika, kom je odobrio 1,4 milijarde dolara, što je daleko manje od 5,7 milijardi dolara, koliko je Tramp tražio za izgradnju zida dužine 322 kilometra. Sredstva koje je Kongres odobrio omogućilo bi se finansiranje jedne četvrtine zida, piše AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading