Tramp: Dajte mi Terminatore da razvalimo neprijatelje!

Autor:

Svet

12.02.2019

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je posebnu uredbu kojom je IT industriji u SAD naredio da hitno pojača istraživanja na polju veštačke inteligencije i stvaranja "vojnika budućnosti", gde, kako je naglasio, Amerika mora da bude apsolutno dominantna u odnosu na neprijateljske zemlje.

RepublikaFoto: ST montaža

- Moramo obučiti buduće generacije Amerikanaca da proizvode i koriste veštačku inteligenciju - stoji kao glavni postulat naredbe šefa Bele kuće.

Taj kontroverzni plan dugo je stajao na stolu šefova prethodnih američkih administracija, dok ga Tramp konačno nije izvadio iz fioke i potpisao. Stručnjaci kao glavni razlog za višegodišnje odlaganje navode opasnost od gubitka kontrole nad mašinama, poput scenarija iz filmova holivudske produkcije "Terminator". Osim toga, postoji opravdani strah i od moguće pobune ljudi, koji bi negodovali zbog toga što mašine preuzimaju primat u svim sferama života.

Kontroverzni plan o korišćenju veštačke inteligencije dugo je stajao na stolu šefova prethodnih američkih administracija

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

I dalje zbrka oko zida ka Meksiku

Demokrate i republikanci postigli su načelni dogovor o finansiranju vlade i izbegavanju nove blokade njenog rada, međutim, to ne znači i postizanje sporazuma o finansiranju ideje Donalda Trampa o izgradnji zida prema Meksiku.

- Gradimo zid u svakom slučaju - rekao je Tramp samouvereno, nakon čega je Bela kuća objasnila da će on novac pokušati da nađe na drugom mestu.

Naučnici, ipak, objašnjavaju da je put do stvaranja mašina za ubijanje i dalje dugačak.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading