Madurova brutalna poruka SAD: Ukrali ste nam pare, a nudite toalet-papir

Autor: Tanjug

Svet

08.02.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Venecuela neće dozvoliti lažni šou s humanitarnom pomoći SAD", izjavio je u petak predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

- Humanitarna pomoć se pretvorila u šou kako bi se opravdao državni prevrat, to je jeftini šou koji treba da nas ponizi. Oni su blokirali gotovo deset miliona dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona? Venecuela neće dozvoliti taj lažni šou s humanitarnom pomoći - rekao je Maduro na konferenciji za novinare.

U četvrtak je objavljeno da se prva partija humanitarne pomoći iz SAD već nalazi na granici Kolumbije i Venecuele u sabirnom centru u Kukuti. Reč je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt. Konvoj su pratili automobili nacionalne policije Kolumbije.

 

 

- Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a zatim nam nude toalet-papir - rekao je Maduro.

Maduro je na konferenciji takođe optužio EU da je gluva. 

Ranije su predstavnici Huana Gvaida, samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele, saopštili da će 14. februara u Vašingtonu biti održana međunarodna konferencija za prikupljanje humanitarne pomoći Venecueli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading