Zaharova pita Alijansu: A od koga to štitite Makedoniju?!

Autor: Tanjug

Svet

07.02.2019

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija ne shvata od kakve to pretnje će NATO da štiti Makedoniju", izjavila je na današnjem brifingu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zharova, ukazujući da je jedina ozbiljna snaga koja destabilizuje region vojska Kosova.

Britka: Marija Zaharova

- Kosovska vojska, koja se formira od bivših albanskih ekstremista jedina je ozbiljna vojna snaga koja destabilizuje region. Ne vidimo nijednu drugu bezbednosnu pretnju i moramo da se upitamo da li će NATO ponovo da vodi rat protiv onih koje su obučili i kojima je alijansa dala oružje - rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Ona ukazuje da Makedonija možda neće moći da ima nezavisnu spoljnu politiku nakon pristupanja NATO alijansi.

 Svakako će postojati cena za NATO zaštitu. Sada znamo cenu, jer je Vašington saopštio. Zapravo, moraće da povećaju odbrambenu potrošnju, da plate za učešće u vojnim pripremama i operacijama koji nemaju skoro nikakvog interesa za makedonski narod, a izgubiće i mogućnost da se zalažu za zaista nezavisnu spoljnu politiku - rekla je Zaharova, prenosi TAS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading