MASAKR U BARSELONI: Naša glumica opisala kako je za dlaku izbegla smrt

Autor: blic.rs

Svet

19.08.2017

08:52 >> 08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok terorističkog napada u Barseloni, glumica Suzana Petričević izjavila je za "Blic" da nikada neće zaboraviti scene ljudi koji lete u vazduhu pod udarom kombija smrti.

Foto: facebook.com/Suzana Petricevic
Bila svedok masakra: Suzana Petričević

- Bilo je strašno, gledali smo u smrt, bio je tu na metar od mene. Kako sam uspela da uđem u prodavnicu, ne znam. Dve mlade Italijanke su me ponele i uvukle u radnju. Možda su me sekunde delile od smrti. Još nisam svesna šta sam doživela, to je strahota. Oni danas nisu uspeli da operu ulicu koliko je bilo krvi - rekla je Petričević.

Suzana je u tom delu grada bila sa drugaricama koje su otišle na plažu, dok je ona u poslednjem trenutku odlučila da kupi naočare za sunce.

- Sasvim slučajno sam se našla u ulici Portal del Angel, u jednom trenutku sam ušla u prodavnicu da probam naočare, potpuno jedno lenjo popodne u Barseloni. Iz čista mira izašla sam na ulicu i počela je vriska. Niko nije znao o čemu se radi. Letela je žena sa detetom u ruci - opisuje scene kao iz horor filmova.

Stampedo koji je nastao u tom trenutku, bio je strašan, jer je kombi rušio sve red sobom.

- Sve je trajalo pet minuta, toliko mu je trebalo da pobije sve ljude. On je dao gas, ulica je dugačka 500 metara. Minut pre toga sam ušla da probam naočare za sunce, slikala se nasmejana, sledećeg trenutka dešava se sve ono...

Ona je dodala da je panika uhvatila posle dva sata, kada je pozlilo gospodinu, koji je bio srčani bolesnik.

- Tada sam shvatila da ne znam koliko će sve trajati. Kroz gvozdenu zavesu sam videla da neko trči kroz ulicu, onda sam shvatila da ne moram da ostanem unutra. Počela sam da se tresem, iako je leto i visoka temperatura.

U teškim trenucima hrabrila je sebe da izdrži do kraja i smiri se.

- U trenutku kada je sejao smrt po ulici, prodavačice su istrčavale iz radnje i na sav glas pozivale da se sklonimo sa ulice i uđemo u ranje. Njima je data direktiva da se spuste gvozdene zavese. Čekali su hrabro, bilo je dosta starijih ljudi, koji su bili potpuno izgubljeni. One su se vraćale po njih i dovlačile ih u prodavnice. Oduševljena sam hrabrošću tih ljudi.

Srpska glumica kaže da je i dalje u šoku i da ne može da opiše šta se sve dešavalo.

- Čovek posle ovakog stresa i užasa koji sam videla ne može da bude isti - poručila je Petričević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading