(FOTO) Danska gradi zid dug 70 kilometara na granici sa Nemačkom!

Autor: news.yahoo.com, Republika

Svet

31.01.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danska je u ponedeljak započela izgradnju zida duž granice sa Nemačkom koji će biti duži od 70 kilometara, a razlog za ovakav potez danske vlade je potpuno neverovatan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izgradnja zida uveliko počela

Zid treba da posluži da se spreči ulazak svinja u Dansku, čije kretanje predstavlja opasnost u smislu da mogu proširiti afričku svinjsku kugu. Virus svinjske kuge je veoma zarazan pa danska vlada nije želela da stvari prepusti slučaju i uzela je stvar u svoje ruke.

Izvoz svinjskog mesa čini skoro polovinu poljoprivrednog izvoza danske i 5 procenata ukupnog izvoza zemlje, saopštio je Savet za poljoprivredu i hranu pa je jasno zašto je Dancima ova tema od velikog značaja i zašto žele da se zaštite.

 

Svinje su u 2016. premašile broj stanovnika u Danskoj za više od 2 prema 1, prema podacima Eurostata

Ekipe  su počele da rade u pograničnom gradu Padborgu, a ograda visoka oko metar i po trebalo bi da bude završena ove jeseni, saopštila je danska vlada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danska "rampa" za svinje iz Nemačke

- Imamo 11 milijardi dobrih razloga da učinimo sve što je u našoj moći da sprečimo afričku svinjsku kugu da stigne do Danske. I sada konačno možemo početi sa podizanjem naše ograde za divlje svinje - izjavio je ministar za životnu sredinu i hranu Jakob Ellemann-Jensen.

- Ograda i naša povećana nastojanja da lovimo divlju svinju će razbiti lanac infekcije tako da postoji manji rizik od širenja afričke svinjske kuge u Dansku - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading