(FOTO, VIDEO) Ledena apokalipsa u Americi: Temperatura se spušta i do neverovatnih -50 stepeni!

Autor: Republika

Svet

30.01.2019

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi Sjedinjenih Američkih Država zahvaćeni veoma niskim temperaturama. U severnoj Minesoti vetar je temperaturu spustio na čak -51 stepen!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Američka plemena starosedelaca u gornjem Srednjem Zapadu u SAD pomažu ljudima donoseći stvari za grejanje zbog sve hladnijih vremenskih uslova koji su zahvatili taj region.

U Indijskom rezervatu u Dakoti, veliki broj ljudi živi u decenijama starim zgradama koje su oronule ili u kućama koje je vlada izgradila za slučajeve prirodnih katastrofa, poput uragana.

Američka plemena starosedelaca u gornjem Srednjem Zapadu u SAD pomažu ljudima donoseći stvari za grejanje zbog sve hladnijih vremenskih uslova koji su zahvatili taj region.

U severnoj Minesoti vetar je temperaturu spustio na čak -51 stepen. Kris Ferbenks, jedna od zvaničnica starosedelaca u Minesoti, kazala je da je situacija strašna i da se zvaničnici trude da pomognu.

Temperature znatno ispod nule osetiće najmanje 55 miliona ljudi, naveo je ranije BBC i dodao da je vanredno stanje proglašeno u Viskonsinu, Mičigenu, Ilinoisu, Alabami i Misisipiju, a vlasti u Ajovi su upozorile građane da tokom boravka na otvorenom ne udišu duboko i ne govore mnogo.

Više hiljada škola je zatvoreno, uglavnom na severozapadu SAD.

Američki meteorološki zavod objavio je da bi i samo 10 minuta boravka na ovakvoj hladnoći moglo da dovede do ozbiljnih promrzlina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading