Stoltenberg hvalio Trampa, Tramp se pohvalio na Tviteru

Autor: Tanjug

Svet

27.01.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je na televiziji američkoj televiziji "Foks njuz" odao priznanje američkom predsedniku Donaldu Trampu zbog "posvećenosti NATO" i ohrabrivanja država članica da ulažu više u odbranu, nakon čega je Tramp na Tviteru odmah prepričao šta je Stoltenberg rekao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg i Donald Tramp

Vašingtonski sajt "Hil" preneo je da je Stoltenberg u emisiji umanjio zabrinutost vezanu za retoriku i delovanje predsednika SAD koje je pretilo da podrije Alijansu.

- Predsednik Tramp je bio veoma jasan. On je posvećen NATO... ali istovremeno je jasno poručio da NATO saveznici moraju više da investiraju - kazao je Stoltenberg.

On je naveo da su NATO članice pristale da povećaju davanja na odbranu, što je, po oceni Stoltenberga, ojačalo Alijansu.

- Dakle, mi vidimo neki stvarni novac i stvarne rezultate, i vidimo da jasna poruka predsednika Trampa ima uticaja. NATO saveznici su vrlo dobro čuli predsednika - rekao je Stoltenberg.

Tramp se u jednom od brojnih današnjih tvitova poazabavio i ovom temom.

- Generalni sekretar NATO upravo je kazao da je zahvaljujući meni NATO od svojih članica uspeo da prikupi više novca nego ikada ranije, nakon mnogih godina opadanja (priliva). To se zove podeliti teret. Takođe, ujedinjeniji su. Demokrate i Lažne vesti vole da prikažu suprotno! - poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading