Tramp: Postigli smo sporazum, okončavamo blokadu vlade

Autor: Tanjug

Svet

25.01.2019

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp postigao je kratkoročni sporazum da se deblokira federalna vlada na tri nedelje. Time je prekinuta najduža blokada vlade u američkoj istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Postignut je dogovor o privremenom tronedeljnom finansiranju savezne vlade do 15. februara posle više od mesec dana paralize koja je pogodila 800.000 zaposlenih.

- Vrlo sam ponosan da objavim danas da smo postigli sporazum da okončamo blokadu vlade - rekao je Tramp u izjavi iz Bele kuće. 

On je rekao da će uskoro potpisati tekst koji su odobrile i demokrate i republikanci. 

Njegovim potpisom biće prekinuta najduža delimična blokada vlade u istoriji SAD, od 35 dana. 

Oko 800.000 zaposlenih u saveznim institucijama morali su da rade bez plate ili su bili poslati na prinudne odmore dok Tramp i demokrate nisu mogli da se usaglase oko više milijardi dolara finansiranja koje je Tramp tražio za izgradnju zida na granici s Meksikom. 

Tramp je ovo danas izjavio u trenutku kada su sve veći poremećaji u radu raznih institucija kao kao i povećana kašnjenja letova na najfrekventnijim aerodromima u zemlji zbog nedostatka bezbednosnog osoblja ukazivali na hitnost izlaska iz blokade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading