Teroristički napad, najmanje 7 mrtvih!

Autor: Republika

Svet

15.01.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje sedam osoba je izgubilo život u napadu na luksuzni hotelski kompleks u glavnom gradu Kenije za koju je odgovornost preuzela teroristička grupa Al Šabab, saopštili su lokalni zdravstveni zvaničnici.

Naoružani napadači ušli su u hotel "Dusit", nakon čega je bombaš samoubica aktivirao eksploziv.

Policija je upozorila da je moguće da su napadači i dalje u kompleksu i da "teroristički napad" još traje. 

Sat vremena nakon što je ministar unutrašnjih poslova saopštio da je zgrada obezbeđena, u hotelskom kompleksu u Najrobiju čula se nova pucnjava, izjavili su očevici za Rojters. Uzrok pucnjave još nije poznat. Kompleks u Najrobiju uključuje veliki hotel poznat kao DusitD2, banke i kancelarije. 

- Napadnuti smo - rekla je osoba iz kompleksa agenciji Rojters.

Dodao je da je jedan čovek bio prekriven krvlju, dok su evakuisali studente.

- Čuo sam pucnje, a onda sam videla ljude kako beže sa podignutim rukama, dok su neki ušli u banku kako bi se sakrili - rekla je jedna žena agenciji, koja radi u obližnoj zgradi. Somalijska militantna islamistička grupa Al Šabab preuzela je odgovornost za napad u kenijskoj prijestonici Najrobiju, saopštio je portparol grupe Abdiazis Abu Musab. On je potvrdio da si militanti Al Šababa izvršili napad i da je operacija u toku.

- Mi stojimo iza napada u Najrobiju. Operacija je u toku. Kasnije ćemo saopštiti detalje - istakao je Musab. Policajci u civilu idu od prodavnice do prodavnice u tom kompleksu, u kom se nalaze i kancelarije i banke, kako bi izvukli civile koji su ostali zarobljeni tamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading