PREMIJERKA PRED OSTAVKOM Nema Bregzita! Sprema se haos, sutra je dan odluke!

Autor: Republika

Svet

15.01.2019

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski parlament, kako se i očekivalo, odbio je predlog sporazuma Tereze Mej o „bregzitu“, otvorivši time put celom nizu mogućih scenarija razvoja situacije, uključujući i „oštar“ izlazak zemlje iz EU i ukidanje „bregzita“ u celini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Za podršku sporazuma glasala su 202 poslanika, dok su 432 bila protiv.

Tereza Mej je obećala da će do ponedeljka predstaviti plan daljih akcija o „bregzitu“, ako Parlament još uvek ima poverenje u Vladu.

"Izlaznost na referendumu bila je visoka, a rezultat je bio jasan. Ova debata je istorijska za parlament i našu zemlju. U ovome trenutku ogromna je odgovornost na svima nama jer ova odluka će odrediti budućnost naše zemlje. Neka niko ne sumnja u snagu ove ustanove kada je demokratija u pitanju", rekla je Mej, prenosi "Gardijan". Prema njenim rečima, poslanici su dužni da ispune demokratske želje britanskog naroda, kao i da su tu da služe ljudima koji su čekali u redu da glasaju na referendumu i koji su verovali političarima.

"Drugi referendum bi produbio nejedinstvo. Ne bi bilo dogovora o tom pitanju, ne bismo imali vremena za implementaciju, bez uzajamne zaštite prava građana. Nijedan dogovor ne bi značio nikakvo sigurnosno partnerstvo sa EU", poručila je Mej. Britanija bi trebalo formalno da napusti EU u martu 2019. godine.

Sutra glasanje o nepoverenju britanskoj vladi

Nakon što je britanski parlament oborio predlog premijerke Tereze Mej o Bregzitu, za sutra je zakazano glasanje o nepoverenju vladi, javlja Rojters.

Opozicioni lider Džeremi Korbin pozvao je na glasanje o nepoverenju vladi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading