HOLIVUD ČEREČI TRAMPA I MELANIJU: Lider SAD i prva dama na udaru zbog izjave o nacistima

Autor:

Svet

16.08.2017

18:26 >> 18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo Holivud se podigao protiv američkog predsednika Donalda Trampa i njegove supruge Melanije!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na meti kritika: Donald Tramp sa suprugom Melanijom

Poznate američke zvezde, među kojima su režiser Majkl Mur, glumci Olivija Vajld, zvezda serije "Doktor Haus", i Mark Rafalo, poznat po ulozi u filmu "Hulk", protestovale su ispred Tramp tauera besne zbog izjave republikanca u kojoj je izjednačio naciste i borce za ljudska prava.

On je pomirljivo govorio komentarišući desničarski marš u Šarlotsvilu na kojem je poginulo troje ljudi, od kojih je jedna žena stradala kad ju je nacista pregazio kolima.

Ružno lice

- Tramp je dozvolio Kju-kluks-klanu i nacistima da pokažu svoje ružno lice - uzvikivao je masi Mark Rafalo.

Istovremeno, oskarovka Helen Miren (72), inače po ocu Ruskinja, izvređala je Trampovu suprugu, rođenu u Sloveniji, jer toleriše stavove supruga.

- Tramp pravi sporne političke poteze, a Melanija ne čini ništa da ga zaustavi. Ona je odgurnula njegovu ruku na aerodromu i tada sam pomislila da je jedna od najmoćnijih žena na svetu jer ga može srušiti. A to zamalo i nije učinila... Znate, ja sam poreklom iz istočne Evrope, a mi imamo mračne duše. Videćete, ta mračna slovenska duša uskoro će isplivati na površinu - rekla je Mirenova za časopis Alur, dodajući da su reči Trampove ćerke isprazne.

Inače, toliki bes javnosti šef Bele kuće izazvao je kad je u Tramp taueru rekao da su za nasilje u Šarlotsvilu krive "obe strane", misleći kako na desničare, tako i na antifašiste koji su organizovali kontramiting.

- Moja prva izjava o tom događaju bila je štura jer nisam imao dovoljno informacija. Kada dajem izjavu, volim da budem korektan. Na jednoj strani ste imali skupinu koja je bila agresivna, a s druge isto tako nasilnu grupu. Tamo nisu bili samo neonacisti i belački rasisti, daleko od toga - istakao je Tramp.

Povodom te izjave oglasila se i britanska premijerka Tereza Mej, koja je poručila da ne vidi jednakost između fašista i njihovih protivnika.

Inspirativna objava

I dok su pljuštale osude Trampove izjave, objava njegovog prethodnika Baraka Obame povodom nasilja na maršu u Šarlotsvilu oduševila je svet.

Naime, Obama je na Tviteru citirao poznatog borca za prava, Afroamerikanca Nelsona Mandelu, i to je postala najpopularnija objava u istoriji te društvene mreže.

- Niko se ne rađa s mržnjom prema drugima zbog boje svoje kože, porekla ili vere... Ljudi moraju da nauče da mrze, a ako mogu da nauče da mrze, mogu da nauče i da vole, jer ljubav više priliči ljudskom srcu od njene suprotnosti - preneo je Obama Mandeline reči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading