U Evropu stiže novi arktički ledeni talas: Čekaju nas snežne oluje i debeli minus

Autor: Republika

Svet

14.01.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežno nevreme i lavine poslednjih nedelju dana stvaraju velike poteškoće u Evropi, ponajpre u Austriji i Nemačkoj, a u tom razdoblju odnele su 26 života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

A prema prognozama koje je objavio Severe Weather Europe kraj ekstremnim zimskim uslovima još se ne nazire.

U istočnu i središnju Evropu stiže novi arktički talas koji će doneti vrlo hladno vreme, novi obilan sneg i snežne oluje u Alpama.

Stoga će u Austriji danas u nekim delovima pasti još dva metra snega. 

– Velika snežna oluja kreće se prema severnim Alpama, posebno delom severne i zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske. Iako je u velikom broju tih regija već napadalo između 350 i 500 cm snega, očekuje se još najmanje 100 do 120 cm svežeg snega do utorka ujutro. Po život opasne situacije s pretnjom velikih lavina povećaće se nakon što napada još snega –upozorava Severe Weather Evrope.

 

 

 

Austrijski i nemački mediji javljaju o nesrećama prouzrokovanim lavinama u nedelju uveče. Tako se lavina sručila na kuću uz šumski put na području austrijskog Vorarlberga. Srećom, niko nije povređen kao ni u lavini koja se sručila na hotel u popularnom nemačkom skijalištu Balderschwangu. Meštani su odsečeni od sveta kao i 11.000 njih u austrijskoj regiji Salzburg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading