FBI ne ostavlja Trampa na miru: Istraživali njegove tajne veze s Rusima

Autor:

Svet

13.01.2019

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki časopis opozicione Demokratske partije, koju predvodi Hilari Klinton, Njujork tajms objavio je šokantan tekst o navodnoj istrazi FBI o Trampovom pomaganju Rusije, nakon što je on u maju 2017. otpustio njihovog tadašnjeg direktora Džejmsa Komija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Rezignirani takvim Trampovim potezom, agenti su u tome uočili moguću zaveru i odmah počeli istragu o tome da li predsednikovi potezi direktno idu u korist Kremlja i predstavljaju pretnju nacionalnoj sigurnosti.

Predsednik odbora za pravosuđe Zastupničkog doma u Kongresu Džerold Nadler saopštio je povodom navoda lista da će njegov odbor preduzeti sve korake kako bi bolje razumeo predsednikove poteze i reakciju FBI na to ponašanje.

- Pokušaćemo naše zastupnike da zaštitimo od Trampovih rastrojenih napada. Nemamo razloga da sumnjamo u ozbiljnost FBI, kao što je to učinio predsednik u svojoj reakciji na ovaj članak - saopštio je Nadler, član demokrata iz Njujorka, prejudicirajući Trampovu krivicu u ovom slučaju. Međutim, ni predsednik nije ostao dužan demokratama. On je, naime, u svom podugačkom tvitu opleo po smenjenom direktoru FBI Komiju, a nije propustio da spomene ni Hilari Klinton, koja, prema tvrdnjama pojedinih republikanaca, direktno stoji iza te kampanje protiv Bele kuće.

Foto: Tanjug/AP

Ivanka na čelu Svetske banke

Miljenica američkog predsednika i prva ćerka Amerike Ivanka Tramp mogla bi da zasedne na čelo jedne od najmoćnijih svetskih institucija Svetske banke. Nakon iznenadnog odlaska sa tog mesta Kim Džong Kima, Ivanka se našla na najužoj listi kandidata za tu uticajnu poziciju. Ona je, naime, pre kandidature bila na čelu više tela unutar Bele kuće, a važi za jednu od najbližih saradnika svog oca i Tramp u nju ima najdublje poverenje.

- Upravo sam saznao u raspalom Njujork tajmsu da su bivši korumpirani lideri FBI otvorili istragu protiv mene, bez ikakvog razloga i dokaza, nakon što sam otpustio lažljivog Džejmsa Komija, jednog potpunog ljigavca - naveo je u Tramp u prvoj u nizu poruka na Tviteru.

Tramp: Sa punim pravom očekujem da ćemo jednog dana ponovo imati dobre odnose sa Rusijom

Zatim se u sledećem komentaru osvrnuo na Hilari Klinton, nazivajući je najpogrdnijim imenima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp/Džejms Komi

- Svi su želeli da Komi bude otpušten, uključujući i demokrate pokvarene Hilari Klinton, a on je bio samo jedan pokvareni policajac. To je bio sjajan dan za Ameriku kada sam ga otpustio - napisao je Tramp na Tviteru. On je potom dodao i da je bio mnogo oštriji prema Rusima nego što su to bili njegovi prethodnici Obama, Buš i Klinton.

Tramp: Svi su želeli da Komi bude otpušten, uključujući i demokrate pokvarene Hilari Klinton

- Slagati se sa Rusijom je dobra stvar, a ne loša stvar. Sa punim pravom očekujem da ćemo jednog dana ponovo imati dobre odnose sa Rusijom! - poručio je Tramp u poslednjem tvitu iz ove serije i svima iz opozicije zapušio usta.

RepublikaFoto: Ap photo

Plan za deblokadu

Šef Bele kuće je povodom navoda da nema strategiju za okončanje delimične blokade rada federalne vlade SAD naveo da to nije tačno, već da i te kako ima plan, ali nije želeo da otkriva o čemu je tačno reč.

Spor oko finansiranja zida, za koji Tramp traži 5,7 milijardi dolara, glavni je uzrok blokade rada vlade.

Tramp i dalje ne izuzima mogućnost uvođenja vanrednog stanja, čime bi mogao da odobri izgradnju zida bez slaganja Kongresa.

- Ne želim vanredno stanje još uvek. Želim da se Kongres ponaša odgovorno - saopštio je Tramp povodom krize koja traje već 23 dana.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading