(FOTO) Na krovu dva metra snega! Snežna lavina okovala turiste u hotelu!

Autor:

Svet

11.01.2019

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već danima sneg izaziva haos u Austriji. U lavinama je poginulo najmanje sedam ljudi. Mnogi su ostali zarobljeni jer su putevi zatrpani snegom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Jedna od njih je Hrvatica Snježana Bočkaj iz Međimurja koja radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeni su tamo već šest dana, a sneg i dalje pada.

- 'Radim u jednom manjem hotelu u Fugenbergu u Tirolu. Snega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snega i tako već punih 10 dana - kazala je Snježana.

Kako kaže, putevi su zatvoreni od subote 5. januara, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i dece.

- Srećom, zasad imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati, ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padavina pa se možda i situacija popravi - rekla je.

Snježana je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste sneg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snega i preti im urušavanje.

- Gosti su uglavnom Nemci i nekoliko Austrijanaca. Dosta smo daleko od Hrvatske, oko 750 kilometara, pa je tu uglavnom manje gostiju iz Hrvatske - kazala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading