Evo koliko života je odnelo nevreme širom Evrope!

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2019

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 13 osoba stradalo je u incidentima izazvanim nevremenom koje je zahvatilo Evropu od proteklog vikenda, a najviše njih stradalo je u lavinama.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

U Norveškoj je potraga za četvoricom skijaša obustavljena zbog obilnih snežnih padavina i slabe vidljivosti, a smatra se da su Šveđanka (29) i trojica Finaca (29, 32 i 36) najverovatnije stradali u lavini koja je pogodila dolinu nedaleko od grada Tromsoe, prenosi AP.

U Rumuniji je pronađeno telo smrznutog muškarca (67) na parkingu u gradu Slatina na jugu zemlje, a kako se navodi u toj zemlji temperature dostižu do - 24 stepena. U Austriji stotine stanovnika je zarobljeno u kućama, a putevi su blokirani, dok u pojedinim delovima nema struje. U pojedinim delovima te zemlje obustavljena je nastava u školama.


U ponedeljak uveče 11 nemačkih planinara spašeno je na planini nedaleko od Salcburga, gde su od petka proveli skoro bez hrane i bez struje. Još ljudi je stradalo u lavinama u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj. Aerodrom Shiphol u Amsterdamu najavio je odlaganje i otkazivanje letova, a holandski avioprevoznik KLM otkazao je čak 159 letova po Evropi.

I u Slovačkoj su otkazani brojni letovi. Snažne snežne oluje i jaki vetrovi zabeleženi su u centralnoj Skandinaviji, gde su brojni delovi regiona ostali bez struje. U Grčkoj u regionu Atine i obližnjim krajevima zatvorene su škole zbog snega koji je napadao, a pojedini planinski putevi su zatvoreni.


Zbog uslova u prihvatnim centrima u Grčkoj brojni migranti su protestvovali, a navodi se da je u pojedinim delovima temperatura pala na - 20. Sneg je zabeležen i na pojedinim grčkim ostrvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading