"PORODICA ĆE ME ZAKLATI": Saudijska tinejdžerka (18) se zaključala u hotelskoj sobi i MOLI ZA POMOĆ Ujedinjene nacije!

Autor: Republika

Svet

07.01.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijka Rahaf Muhamed Alkunan (18) sinoć se zabarikadirala u svojoj hotelskoj sobi i traži da se sastane sa zvaničnicima UN zaduženim za izbeglice jer ne sme da se vrati kući - tvrdi da će je ubiti.

Foto: twitter.com/rahaf84427714
Rahaf Muhamed Alkunan

Ova devojka tvrdi da je porodica psihički i fizički zlostavlja i da će je ubiti ako se vrati kući, u Saudijsku Arabiju.

- Rođak mi preti da će me zaklati - napisala je na svom nalogu na Tviteru i digla uzbunu. Rahaf je pokušala da pobegne, ali su je tajlandski carinici zaustavili kad je htela da uđe u tu zemlju iz Kuvajta.

- Zaustavili su me saudijski i kuvajtski službenici na aerodromu u Bangkoku, gde su mi prisilno oduzeli pasoš i druga dokumenta - kazala je očajna devojka za AFP dodajući da ju je staratelj, jer žene u Saudijskoj Arabiji ne smeju da putuju bez muškog staratelja, prijavio zbog putovanja bez dozvole.

 

Zatim se, kako je objavio njen prijatelj na Tviteru u njeno ime, zabarikidirala se u hotelskoj sobi dok ne dođu iz Komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija.

Ona je napisala da njena porodica želi da je ubije zato što je ateista.

- Ubiće me jer sam pobegla i zato što sam objavila da sam ateista - rekla je ona.

Tajland obećava: Nećemo je poslati u smrt

Tajlandska imigraciona policija je saopštila da neće deportovati Rahaf Muhamed Alkunan zbog zabrinutosti za njenu bezbednost

Suračat Pakharn, šef imigracione policije je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti Saudijku.

- Ona je sada pod suverenitetom Tajlanda, niko i nijedna ambasada ne mogu da je nateraju da ode odavde. Razgovaraćemo sa njom i učiniti ono što ona bude tražila od nas. Ona je došla kod nas tražeći spas od nevolje i mi je nećemo poslati u smrt - rekao je on.

Ona, njeni roditelji i šestorica braće žive u Hailu u Saudijskoj Arabiji, gde njen otac radi kao vladin službenik.

Kaže da je pretrpela batine i emocionalno zlostavljanje od svoje porodice, i tvrdi da su je držali zaključanu u sobi šest meseci samo zato što je ošišala kosu.

Kada su otišli ​​u posetu rođacima u Kuvajtu, pobegla je i kupila karte za letove od Kuvajta do Tajlanda i od Tajlanda do Australije uz pomoć prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading