(VIDEO) Grimasa govori više od hiljadu reči: Plenkoviću su pomenuli zajednički život Srba i Hrvata, evo kako je reagovao

Autor: blic.rs, Republika

Svet

06.01.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da hvatski premijer Andrej Plenković ne može da sakrije koliko mu je ideja zajedničkog života Srba i Hrvata strana. Možda on tako i ne misli ali, ako je suditi po njegovoj grimasi koju je danas napravio upravo na te reči, sva je prilika da se ipak sa tim baš ne može složiti.

RepublikaFoto: twitter.com/Katarina Brecic
Ostao u čudu: Andrej Plenković

Naime, Srpsko narodno veće (SNV) danas je u Zagrebu obeležilo Badnji dan i Božić tradicionalnim prijemom kome su pisustvovali i on, ali i brojni ministri, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i druge istaknute ličnosti iz političkog i društvenog života.

Ovo je bila prilika i da se SNV zahvali svima onima koji rade na unapređenu odnosa između Srba i Hrvata, pa je tako priznanje ove godine pripalo gradonačelniku Samobora Kreši Beljaku.

Međutim, osim njega, "zvezda dana" čini se bio je hrvatski premijer Plenković, koji je u neverici posmatrao ono što Beljak govori.

- Duboko verujem u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda - rekao je Beljak pošto mu je uručena nagrada, ali je Plenkovićev pogled "ukrao svu slavu".

Naime, bez aplauza i bez reči, hrvatski premijer je propratio šta je ovogodišnji laureat izgovorio. Jedina stvar koju je uradio - podigao je obrve, verovatno nesvesno, i sa tako "zgranutom" gimansom ostao nekoliko sekundi.

Sa druge strane, prisutni su aplaudirali Beljaku, dok je Plenković i dalje stajao, očito u neverici šta sluša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading