Neki stanovnici naše planete već ušli u 2019. i uveliko slave!

Autor: Tanjug

Svet

31.12.2018

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novu, 2019. godinu, prvi su ušli stanovnici ostrva Tonga, Samoe i Kiribata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tonga i Samoa u polinezijskom trouglu su među prvima koji su sa vatrometom dočekali 2019. godinu.

Poslednja mesta na Zemlji koja će ući u Novu godinu su mala, udaljena američka ostrvca kao što su ostrvo Bejker i Hauland, koja su nenaseljena.

Od naseljenih mesta, poslednji dočekuju 2019. godinu stanovnici američke Samoe.

Interesantno je da je Samoa prva zemlja koja je proslavila ulazak u Novu godinu sa neizbežnim vatrometom, a samo sat vremena letom udaljena američka Samoa mora da čeka još 12 sati da prođe da bi ušla u 2019. godinu, zbog vremenske razlike.

Posle Tonge, Samoe i Kiribata, veći deo Australije dočekuje 2019. a za njom slede Japan, Južna Koreja, mali deo Rusije i Indonezije, pa posle slede Indija, Šri Lanka, Azerbejdžan, Jermenija, UAE, Oman i Sejšeli.

U 22 sata po Griničkom srednjem vremenu 2019. dočekaće Grčka i još 30 zemalja, kao i Južnoafrička Republika, Sirija, pa onda u 23 slede po GMT Nemačka i još 43 zemlje. U 04:00 po GMT ulaze Kanada, Bolivija, Venecuela, Barbados, a u 06:00 veći deo SAD i Centralne Amerike, a u 09:00 Aljaska i neki regioni francuske Polinezije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading