Putin čestitao Trampu Novu godinu: Evo šta mu je poručio...

Autor: Agencije, Republika

Svet

30.12.2018

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je danas novogodišnju poruku američkom kolegi Donaldu Trampu navodeći da je Moskva spremna za dijalog o "širokom spektru tema".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U svojoj poruci, Putin je istakao da su "rusko-američki odnosi ključni faktor u osiguranju strateške stabilnosti i međunarodne bezbednosti". Ruski lider je potvrdio spremnost Rusije za dijalog sa SAD o raznim oblastima.

U saopštenju se navodi da je Putin čestitku poslao i nemačkom predsednuku Frank-Valter Štajnmajeru i kancelarKI Angeli Merkel.

Putin je u čestitkama izrazio nadu za dalju plodonosnu saradnju između Rusije i Nemačke.

Prema navodima ruskog predsednika, rusko-nemačka saradnja je od ključne važnosti ne samo za stanovnike obe zemlje, već i za celu Evropu.

Rojters prenosi da je Putin u odvojenom novogodišnjem pismu sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu obećao da će nastaviti da pruža pomoć sirijskoj vladi i narodu u borbi protiv terorizma.

Putin je, kako se navodi, poslao novogodišnje poruke i drugim svetskim liderima, među kojima su kineski predsednik Si Đinping, britanska premijerka Tereza Mej i japanski premijer Šinzo Abe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading