Lukašenko poklonio Putinu džak krompira za Novu godinu: Ovo je razlog

Autor: Republika

Svet

30.12.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poklonio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom novogodišnjih praznika četiri džaka krompira iz svoje bašte i slaninu, saopštila je portparolka beloruskog predsednika Natalija Ejsmont.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Ove sedmice Lukašenko i Putin su se dva puta sastali u Moskvi, u utorak i u subotu. Glavne teme razgovora bile su cene energenata i predstojeće izmene u ruskom poreskom zakonodavstvu, kao i integracija u okviru Savezne države.

- Koliko znam, predsednik Rusije veoma voli dobru slaninu. I Aleksandar Grigorjevič je, znajučći to, tokom prethodne posete doneo i slaninu, i to odličnu. Ne samo odlično napravljenu, nego najukusniju, odabranu belorusku slaninu - rekla je Ejsmontova.

Prema njenim rečima, krompir je donet Putinu po "specijalnoj porudžbini“, jer je ranije u polušali Lukašenko pitao Putina šta bi voleo da dobije od predsednika Belorusije.

- Odgovor je glasio upravo ovako: 'A šta se može tražiti iz Belorusije? Krompir i slanina'“, navela je Ejsmontova.

Ona je dodala da je Lukašenko Putinu doneo četiri sorte krompira. „Svaka od tih sorti se priprema na tačno određeni način. Jedna je predviđena za prženje, druga za palačinke od krompira, treća za pire, a četvrta za pečenje i kuvanje. Na džakovima je sve napisano“, dodala je Lukašenkova portparolka.

Ona je, takođe, rekla da je Lukašenko liderima Zajednice nezavisnih država povodom novogodišnjih praznika poklonio ekskluzivne ukrase za jelku ručne izrade. Neformalni sastanak lidera Zajednice nezavisnih država je održan 6. decembra u Sankt Peterburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading